Despre zahar pudra

Zaharul se gaseste sub o varietate de forme. Va prezentam mai jos tipurile de zahar cunoscute:

Zaharul granulat: multe tipuri de zahar granulat sunt utilizate de producatorii de mancare si de brutarii profesionisti si nu sunt disponibile comercial. Diferenta  majora dintre tipurile de zahar granulat este marimea cristalului.

Zaharul obisnuit, fin si extra fin – zaharul obisnuit este zaharul de casa ce se gaseste in orice magazin. Se numeste fin sau extrafin din cauza cristalelor fine potrivite pentru controlul greutatii si coacerea prajiturilor.

Zaharul din fructe este mai fin decat cel obisnuit si este utilizat in mixturi de mancare uscate cum ar fi deserturile gelatinoase si budinca precum si mixturile de bauturi.

Zaharul vrutaresc – este printre cele mai fine si este utilizat in special pentru prajiturele si gogosi.

Zaharul superfin, ultrafin sau de bar, este zaharul cu cea mai fina dimensiune a cristalelor dintre toate tipurile de zahar granulat. Este potrivit pentru prajiturile cu texturi extra fine, precum si pentru indulcirea bauturilor reci, deoarece se dizolva foarte usor.

 

Zaharul pudra se formeaza prin macinarea zaharului granulat in pudra si apoi prin cernerea acestuia. Zaharul care se gaseste pe piata este cel mai fin zahar si se foloseste la frisca si inghetata.