Info: 004-021-336 33 60
Facebook
Linked In
Twitter
Google +

Share us with your friends! arrow

Cum se obtine esenta de rom

Romul este o bautura alcoolica, ce se obtine din fermentarea alcoolica a sucului, a melasei si a altor produse de prelucrare a trestiei de zahar prin intermediul bacteriilor butirice. Romul contine esteri ai acizilor formic, acetic, butiric, valerianic, capronic, heptilic, precum si esenta de rom.

Romul natural este obtinut prin diluarea distilatului pentru rom cu apa pana la o a numita tarie. Amestecul de rom se prepara din alcool etilic distilat si obisnuit, pentru a obtine bautura cu aroma si gustul specifice romului.

Romul artificial se obtine din alcool etilic rectificat, apa dedurizata, esteri, esenta de rom si alte substante.

Materia prima principala pentru fabricarea romului este sucul din trestie-de-zahar. Cel mai calitativ rom se obtine din melasa obtinuta la prelucrarea trestiei-de-zahar.

Cele mai mari cantitati de rom sunt produse in insulele Indiei de Vest, Cuba, Jamaica, Martinica, Madagascar, Brazilia, Guineea, etc, loc in care se cultiva si trestiile de zahar.

Tehnologia de obtinerea a romului include urmatoarele cicluri tehnologice: prepararea mustului pentru rom, fermentarea alcoolica a mustului, distilarea bragii pentru rom, maturarea romului.

 

Din rom se obtin ulterior esentele de rom folosite atat de des in prajituri. 

IProdusele prezentate pe site- ul firmei sunt disponibile si pot fi livrate la domiciliu. Comenzile se pot prelua atat prin e-mail cat si prin telefon si livrate prin curier.

Produsele prezentate pe site- ul firmei sunt disponibile si pot fi livrate la domiciliu. Comenzile se pot prelua atat prin e-mail cat si prin telefon si livrate prin curier.

Politica Cookies

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.