Ingrediente:
Cititi mai multe despre ornament de tort.
Pentru blat: 6 oua intregi, 4 linguri de apa, 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar, coaja rasa si zeama de la o lamaie, coaja si sucul de la o portocala, 1 praf de copt, 1 pachet de zahar vanilat.
Pentru crema de lamaie: 3 linguri cu varf de faina, 500 ml lapte, 300 g zahar, 250 g unt nesarat, a pachet zahar vanilat, 2 batoane de ciocolata, fulgi de ciocolata.
Pentru decor ornament pentru tort.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga apa si zaharul pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile, faina, coaja rasa de lamaie si portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Dupa ce am amestecat bine compozitia pentru blat, se unge cu ulei o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm si se presara cu faina.
Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 50 de minute sau facem proba cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se taie in 3 parti egale.
Pentru crema se pun in castron cele 3 linguri de faina si se amesteca treptat cu laptele pentru a nu face cocoloase, se subtiaza la fel ca si budinca.
Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca in continuu pentru a nu se prinde.
Cand laptele fierbe, se toarna faina si se amesteca incontinuu pana a fiert si s-a ingrosat.
Se pune crema la racit, amestecand din Cand in cand.
Se freaca untul spuma cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat crema fiarta pana devine spumoasa.
Se adauga coaja rasa de lamaie si treptat sucul de lamaie , cu mare grija sa nu se taie crema.
Se umple blatul cu crema si se decoreaza cu ornamentul pentru tort de la Colin Daily.
Toate produsele comercializate de Colin Daily, sunt disponibile si pot fi gasite si pe platforma Emag.
Produsele prezentate pe site- ul firmei sunt disponibile si pot fi livrate la domiciliu.Comenzile se pot prelua atat prin e-mail cat si prin telefon si livrate prin curier.
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.