Gelatina alimentara si sanatatea

Anumite studii arata ca gelatina e un element important care mareste productia de hormoni de crestere la oameni, stimuland totodata metabolismul prin acizi si aminoacizi. Combinatia dintre fibre si proteine ne da senzatia de satietate si inhiba apetitul. Acest lucru il face un aliment util pentru persoanele care vor sa slabeasca sau sa isi mentina si o greutate corporala buna. 

Pentru a pierde in greutate se va lua cate o lingura de pulbere de gelatina inainte de culcare pe care o vom dizolva intr-o ceasca de ceai de musetel cald. 

Seleniul, fosforul, cuprul si proteinele care vor fi regasite in cantitati mari in gelatina vor ajuta la cresterea densitatii mineral osoase si la protejarea contra osteoporozei. Aminoacizii reduc inflamatiile si durerile cauzate de artrita. 

In plus gelatina contribuie la dezvoltarea tesutului cartilaginos si intareste articulatiile si oasele marindu-le longevitatea. 

Gelatina este o sursa minunata de aminoacizi si o sursa aproape completa de proteine. Acest lucru inseamna ca activitatile metabolice din organism sunt imbunatatite printr-un consum foarte bun de gelatina, inclusiv pentru a crea noi celule, pentru eliminarea celulelor bolnave sau nesanatoase si pentru cresterea muschilor. 

La fel ca si fibrele, gelatina se leaga bine cu apa si imbunatateste tranztiul ajutand digestia. Gelatina stimuleaza sucurile gastrice si creste miscarile peristaltice in muschi.